BOMBA DIN CARPATI! PUTEA SA FACA CEAUSESCU BOMBA ATOMICA? Marturii exclusive!

 

„Din punct de vedere tehnic, dispunem de capacitatea de a fabrica arme nucleare”, E declaratia de la care a pornit totul, dar oara de aici i se trage si sfarsitul fostului dictator, Nicolae Ceausescu?

Aceste cuvinte s-au rostogolit ca un tavalug prin cancelariile mondiale si au fost preluate de toate ziarele de renume „Washington Post” sau „The Times”. 

La doar sapte luni, Nicolae Ceauşescu avea sa fie indepartat si executat la Targoviste!

Avea sau nu bomba atomic, Nicolae Ceausescu!

Iata ce decalara Mihail Bălănescu savant si membru de onoare al Academiei Romane.

“El a facut si o mare prostie. In februarie 1985 a declarat ca Romania are capacitatea tehnica necesara realizarii unei bombe atomice. El stia de reproducerea de catre cercetatorii romani a tehnologiei de reprocesare a combustibilului ars, Uraniu puternic îmbogăţit, de la Colibaşi – Piteşti, cumpărat din SUA cu aprobarea Congresului American.

AM FI AVUT BOMBA ATOMICA IN 1992-1993

Dispusese realizarea unei staţii pilot cu o capacitate de producţie de 1kg pe an de Plutoniu 239 – combustibil pentru bomba atomică. Pentru o bombă similara cu cele aruncate la Hirosima şi Nagasaky erau necesare circa 7 kg de Plutoniu 239 care s-ar fi putut obţine, de la darea în funcţiune a uzinei pilot de reprocesare care urma să se realizeze in circa 2 ani de zile, astfel incat pana la sfarsitul anilor 1992 – 1993 Romania putea sa aiba prima bomba atomica. Acesta era programul ultra secret al lui Ceausescu, denumit „Baietelul”.

CE VROIA SA FACA CU BOMBA ATOMICA?

‘’Din ceea ce „transpira” la data respectiva, Ceausescu credea ca prin realizarea unei bombe atomice ii va tine la respect pe ruşi’’- mai spune Mihail Bălănescu.

Potrivit ziarului rusesc Rossiiskaia Gazeta, deja la mijlocul anilor ’70 Romania incepuse sa lucreze la propria sa arma atomica, cu ajutorul SUA şi nu numai, iar in vara anului 1989, Bucurestiul era aproape de a obţine propria bomba atomica, deoarece reusise sa produca plutoniu in scopuri militare.

ERA DOAR O CHESTIUNE DE TIMP

Fostul şef al Direcţiei de Informaţii Externe, Ioan Mihai Pacepa a dezvăluit în mai multe rânduri, amănunte despre finanţarea proiectelor de cercetare şi producţie în România a armelor nucleare şi bacteriologice de la mijlocul anilor ’70.

“Ceauşescu vroia cu disperare să aibă o bombă atomică cât de mică” pentru a şantaja marile puteri. Proiectul secret ar fi purtat denumirea de „Dunărea II” şi ar fi beneficiat de finanţare libiană. “

 

BOMBA ATOMICA BA, BOMBA CHIMICA DA

Generalul Victor Atanasie Stanculescu spune insa ca Romania nu a lucrat niciodata la o bomba atomica.

“Nu a avut timp Ceausescu”. La una chimica da. Generalul a recunoscut ca a adus in tara mai mult de 500 de milioane de dolari din vanzare de arme catre Maroc, Libia, Algeria, Egipt, Sudan, Irak”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.