CAZUL COPIILOR DROGATI! Perchezitii de amploare

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism si ofiţeri de poliţie judiciară au facut perchezitii in doua locuinte si in sediul unei institutii publice. Este vorba de Centrul Medical Suceava al Ministerului Afacerilor Interne si de locuinta medicului sef al institutiei, Adriana Lorena Birladeanu.

Surse citate de presa locala, sustin ca aceasta este suspectata ca le-a administrat substante stupefiante si psihotrope copiilor sai de 4 si 15 ani, in urma analizelor facute copiilor fiind gasite in sange opiacee si benzodiazepine.

In acest caz este pornita deja urmarirea penala in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de administrare de droguri de mare risc unei persoane, în afara condiţiilor legale.

Si-a drogat copiii?!

Adriana-Lorena Bîrleanu este șefa Centrului Medical din cadrul IPJ Su­ceava. Aceasta este bănuită că începând încă din luna septembrie a anului trecut a început să le administreze celor doi fii ai săi, în vârstă de 11 și 15 ani, tot felul de calmante puternice pentru a le mai potoli pornirile adolescentine. La şcoa­lă, comportamentul celor doi băieţi era unul total schimbat față de anul școlar precedent, fapt ce a stârnit nedumerirea cadrelor didactice. Copiii nu mai erau atât de energici ca la sfârşitul anului şco­lar trecut, s-au izolat de restul colegilor şi nu mai comunicau nici cu profesorii, fiind afectate şi rezultatele lor la învăţătură. Astfel, profesorii au sesizat Protecţia Copilului.

De ce ar fi făcut asta mama doctoriţă, mister!

Asistenții sociali au pornit de îndată o anchetă pentru a descoperi cauzele ce au dus la schim­bările de comportament ale celor doi frați. Minorii au fost monitorizaţi timp de câteva luni de zile, iar la sfârşitul lunii februarie 2017 s-a ajuns la concluzia că există posibilitatea ca însăşi mama lor să le administreze tot felul de medicamente şi calmante. Nu se ştie deocamdată dacă femeia încerca doar să-i liniștească pe cei doi băieţi, fără a ţine cont de efectele secundare pe care aces­te substanțe le-ar putea avea poate chiar pe tot parcursul vieţii.

Cel mic primise morfină, iar cel mare benzodiazepină

În urmă cu câteva zile, cei doi frați au ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, unde medicii i-au supus la o serie de investigaţii de specialitate pentru a vedea în ce măsură le-au fost afectate organele vitale și totodată pentru a se descoperi ce substanțe le-au fost administrate. Din ultimele teste de urină a reieşit că băia­­tului de 11 ani i s-a administrat benzodiazepină, iar fratele său mai mare primise în ultimele 48 de ore morfină. Aces­tora li s-au prelevat și probe de sânge, care urmează să fie prelucrate în laboratoare de specialitate, urmând ca rezultatele să stabilească cu exactitate ce substanțe le-au fost administrate celor doi copii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.