DUPA TRANSFUZIA CARE A OMORAT UN OM, MANAGERUL SPITALULUI SF. PANTELIMON RISCA DEMITAREA

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, spune ca se gandeste la o demitere a echipei manageriale de la Spitalul “Sfântul Pantelimon” din Bucuresti. Aici au fost identificate mai multe probleme, pe langa greseala pe care a facut-o asistenta medicala ce a administrat greşit o transfuzie unui pacient. 

“In afara de lucrurile stiute cu privire la greseala pe care a facut-o cadrul medical care a administrat trasfuzia, colegii mei de la inspectie au identificat si probleme manageriale, probleme de aprovizionare cu echipamente de identificare a sangelui si probleme legate de proceduri cu privire la ultimul control înainte de administrarea perfuziei, motiv pentru care vom gandi si masuri in acest sens”, spune ministrul, citat de News.ro

Va reamintim ca acum cateva un barbat de 66 de ani s-a internat pentru tratament, iar vineri o asistenta i-a facut o transfuzie de sange din grupa gresita. Imediat, barbatului i s-a facut rau si spre seara a fost transferat la Spitalul Floreasca, unde a si murit.

Purtatoarea de cuvant a Spitalului „Sfantul Pantelimon”, Florina Mitoiu, a precizat ca asistenta care a facut transfuzia gresita a fost suspendata din functie. Aceasta a realizat greseala pe care a facut-o in timpul transfuziei, cand starea pacientului s-a deteriorat, a oprit transfuzia si a început manevrele de resuscitare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.