O NOUA MANASTIRE- HOTEL, MARCA “TEODOSIE SNAGOVEANU”?

“Afacerea Costinesti”, seamana foarte mult cu ce a facut arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, la Dorna Arini, sustine ziarul dezvaluiri.ro.

O NOUA AFACERE TARE

SURSA FOTO: DEZVALUIRI.RO

E cazul manastirii Sf. Elena de la Mare din Costinesti care ar fi  beneficiat de aproape 350.000 de lei, fonduri publice, pe care i-a cheltuit pentru a transforma chiliile in camere de hotel!

‘Arhiepiscopul Teodosie este în spatele firmei private pe care o administrează maica stareță a mănăstirii Sf. Elena de la Mare, o afacere ridicată cu fonduri europene pe pământul așezământului monahal, care a fost pus la dispoziția firmei cu titlu gratuit” sustine dezvaluiri.ro

Maica stareta a facut pe fonduri de la ministerul Agriculturii si Dezvolatarii Rurala, fonduri pentru o baza de tratament. Numai ca neavand locuri de cazare, e neatractiva, asa ca s-a gasit o solutie!

AU TRANSFORMAT CHILIILE IN CAMERE DE HOTEL

SURSA FOTO:DEZVALUIRI.RO

“Problema a fost însă repede rezolvată de stareța mănăstirii, care a pus la dispoziția firmei sale un întreg corp de chilii pe care l-a transformat în Vila de 3 stele „Sf. Elena de la Mare”, cu 25 de camere duble și single, cu restaurant și alte facilități. Bineînțeles, aceste amenajări s-au făcut cu bani publici, dați de Secretariatul de Stat pentru Culte pentru nevoile mănăstirii, nu pentru nevoile unei firme private care face profit, iar de banii din profit nimeni nu vrea să vorbească. Toată această manevră a fost pusă la cale și s-a executat cu binecuvântarea lui Teodosie.” mai spune site-ul dezvaluiri.ro

Manastirea Sf. Elena de la Mare – Costinesti a primit in anul 2014 suma de 95.000 de lei si in anul 2015 suma de 250.000 de lei ”pentru executarea de lucrări de reparații capitale și amenajare corp chilii”, in conditiile in care asezarea monahala a fost ridicata in 2005.

“Ca afacerea de la Costinești să producă profit în orice sezon al anului, Teodosie Petrescu le-a cerut preoților din Arhiepiscopia Tomisului să trimită bătrâni la acest Centru de Tratament. Dacă procedurile medicale sunt decontate de Casa de Asigurări, cazarea acestora în chiliile devenite camere de hotel trebuie plătite de parohii. Câte 65 de lei pe zi pentru fiecare client (pachet de 10 zile). ” spune calin Gabrilas, autorul dezvalurilor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.