REVOLUTIA FISCALA MERGE MAI DEPARTE. CE SPUNE PREMIERUL TUDOSE!?

Premierul Mihai Tudose a confirmat că ordonanța de urgență pentru modificarea Codului fiscal va intra miercuri în ședința de guvern și că aceasta va cuprinde și transferul contribuțiilor de la angajator la angajat.

Declarația a fost făcută la Parlament, unde are loc o întâlnire între premier, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, fostul premier Sorin Grindeanu și nr. 2 din PSD, Niculae Bădălău. Sunt, de asemenea, prezenți vicepremierii Paul Stănescu și Marcel Ciolacu.

 


Guvernul va acoperi scăderea de venituri la bugetul primăriilor, cauzată de modificările Codului fiscal. Anunțul a fost făcut de primarul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, după o întâlnire a reprezentanților edililor cu premierul.

„Am plecat de la o concluzie realistă, că datorită scăderii impozitului pe venit de la 16% la 10% ne afectează bugetele locale. Am convenit că o să avem măsuri în compensare: anul viitor, 2018, nu vor scădea veniturile din impozitul pe venit sub nivelul anului 2017 și că se va umbla inclusiv la cotă, de la 41,75% va trece la 43%”, a spus Robert Negoiță.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.