”ROMANIA NU A PLAGIAT LA EUROVISION” Citeste parerea specialistului!

 

  • Ce parere ai despre acuzatiile de plagiat la adresa Romaniei?

SEBASTIAN SECAN: “Am citit si eu stirea publicata de voi. Interesanta asocierea celor doua melodii. E clar ca seamana intre ele, dar din punct de vedere muzical, acel fragment nu este un plagiat. Ca o piesa sa fie plagiat trebuie ca minim opt masuri sa fie identice. Nu este cazul aici. Si oricum, muzica e deja scrisa, nu mai inventeaza nimeni roata la caruta, ci o reinterpreteaza, eventual. Undeva, candva, cineva a scris deja un fragment muzical intr-o directie similara.”

O fost concurenta de la Vocea Romanie, Aminda Nomade, da de pamant cu piesa compusa de Mihai Alexandru!

“Mi s-a încălzit sufletul citindu-ți părerea, după care am dat drumul la clip. Aici nu mai e vorba de armonie, e vorba de orchestrație care e copiată 100%, până la ultimul ton de tobă.”

Si totusi am vrut sa aflam, ce parere are specialistul Eurovision, Sebastian Secan, despre cum s-a prezentat delegatia Romaniei, la Kiev.

  • Cum ti s-a parut prestatia Romaniei, voce si show?

SEBASTIAN SECAN: “Mi-a placut foarte tare energia lor de pe scena. Fara discutie Ilinca si Alex trec sticla si cu siguranta nu lasa telespectatorii indiferenti. Parca sunt nascuti pentru scena, acolo. Ilinca a fost din punct de vedere vocal impecabila, la Alex au mai existat, pe ici pe colo, greseli de interpretare, dar atitudinea lui de pe scena te face sa le treci cu vederea. Showul a fost in linia intregului spectacol de anul acesta, cu cel mai mic buget din ultimii multi ani. E compensat, insa, cu atitudinea lor, au chimie pe scena si asta cred ca e marele lor atu.”

 

  • Ce ne-a lipsit?

“Eu personal n-am vazut rostul acelor tunuri. Pentru finala, cred ca Ilinca ar putea alege un altfel de styling, mai potrivit pentru varsta ei.”

Inclusiv fanii sunt nemultumiti de show-ul pus in scena de delegatia Romaniei!

Ciprian Adrian “Stiu ca nu e decizia ta, insa toată lumea așteaptă sa iasă ceva din acele tunuri, macar o floare :))) , desi cred ca e tarziu pt a mai face ceva…totul e la superlativ, multa bafta, si o sa va votez in finala din UK ❤️”

Alin Popescu Ce naiba înseamnă yodel it? Și ce-i cu influentele alea germanice?”

 

  • Ce loc crezi ca va ocupa Romania in Marea Finala?

SEBASTIAN SECAN: “Eu mizez pe un top 10, in marea finala, un loc 7-8 cred ca ar fi foarte bun.”

 

Sebastian Secan este jurnalist. A fost primul corespondent pentru Romania pentru cel mai mare site dedicat concursului Eurovision, oikotimes.com. A fost jurat pentru Selectia Nationala Eurovision 2008. Actualmente, este jurnalist la Kanal D.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.