SCADEREA TVA DE LA 19 LA 16% SE AMANA!

Deputații au decis miercuri să retrimită la comisia de specialitate pentru 2 săptămâni proiectul privind scăderea taxei generale pe valoarea adăugată (TVA) de la 19 la 16 procente şi a celei pentru livrarea de alimente, de la 9 la 5%.

Asta, după ce măsura care ar duce la ieftinirea tuturor produselor şi serviciilor din România a fost votată deja în comisia de buget a Camerei Deputaţilor – Camera fiind for decizional în acest caz.

Dacă s-ar vota şi în plen, decizia ar provoca o gaură de 10 miliarde de lei în buget, potrivit analiştilor.

Liderul deputaţilor PNL Florin Roman este cel care a făcut solicitarea de a retrimite la comisie, pentru două săptămâni, proiectul iniţiat de el privind reducerea cotei TVA.

S-au înregistrat 137 de voturi “pentru” şi 136 de voturi ”împotrivă”.

SE AMANA SI ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE!

Legea privind eliminarea pensiilor speciale s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei Camerei Deputaţilor de miercuri, însă, în mod buzar, nu a mai ajuns la vot, pentru că raportul Comisiei de Muncă nu a mai fost trimis în plen.

Astfel, deși Legea privind eliminarea pensiilor speciale s-a aflat inițial pe ordinea de zi, acest punct a fost eliminat ulterior.

Deputaţii din comisia de muncă au votat, marți, aproape în unanimitate ca parlamentarii, aleşii locali, magistrații şi aviatorii să nu mai primească o pensie, alta decât cea bazată pe principiul contributivității.

Parlamentarii au anulat, prin votul de marți, şi indemnizaţiile de merit pentru artiști şi sportivi, însă decizia lor trebuie să fie aprobată de plenul Camerei Deputaților.

De asemenea, vor rămâne fără pensii speciale cei care fac parte din personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, pentru membri ai corpului diplomatic şi consular al României, membri ai Curţii Constituţionale şi personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.