“Are sanse mici de supravietuire” Copilul salvat din put a ajuns pe mainile medicilor din Bucuresti

UPDATE: ORA 11.22 COPILUL ESTE STABIL, IN TERAPIE INTENSIVA, DAR ARE LICHID IN PLAMANI DUPA CE A STAT 10 ORE CU JUMATATE DE CORP IN APA 

Iata ultima declaratie de la Spitalul Grigore Alexandrescu”

„Deocamdată toate manevrele sunt de reanimare, nu se fac intervenții chirurgicale sau de alta natură, totul e pe reanimare hidroelectrolitică, pe antibiotico-terapie, pe un suport ventilator, în continuare este ventilat mecanic. Temperatura corpului s-a stabilizat de la venire, din cursul nopții deja avea o temperatură normală a corpului când a urcat pe ATI, doar că această problemă pulmonară probabil că va trece mai greu”, a spus dr. Raluca Alexandru, purtator de cuvant al Spitalulului Gigore Alexandrescu.

00.05 Copilul cazut in put, care a fost salvat dupa o operatiune record a ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu. 

Seful Ambulantei Alexandria, Bogadan Caraveteanu sustine insa ca baiatul de un an si opt luni sa scape cu viata sunt reduse.

“Baiatul sufera de hipotermie, are sanse mici de supravietuire”

22.21 In cateva minute copilul salvat din put ajunge la Spitalul Grigore Alexandrescu. Este in soc hipotermic dupa ce a stat 10 ore cu jumatate de corp in apa rece, din fantana. Elicopterul Smurd va ateriza pe aeroportul Baneasa. 

21.35 Copilul este stabil, a plecat spre Spital. Timp de 10 ore a stat cu jumatate din corp in apa, sprijinit pe un hidrofor, de care se agatase cu hainutele in timpul caderii.

21.13 Dupa 12 ore copilul a fost salvat. Micutul de doi ani e in salvare si se indrepta spre Bucuresti! 

GELU ADRIAN  DRAGOMIR, PURTATOR DE CUVANT ISU TELEORMAN: “Micutul plangea cand a fost scos pe gura putului”

CUM A FOST SALVAT?

Salvatorii au reusit sa agate cu o tija hidroforul de care era sustinut mictul, in tubulatura de 30 de centimetri

RAED ARAFAT, SEFUL DSU: “Copilul o sa fie adus chiar acum cu un elicopter SMURD, in Bucuresti!

 

ORA 18.00 Salvatorii se focuseaza pe al doilea plan: sa faca o groapa langa put. Au taiat un copac sa faca loc escavatorului si au inceput sa intareasca malul de pamant cu scanduri. E primul semn ca planul prin care era scos cu tijele metalice- a picat.

17.51 EXISTA O VESTE BUNA, MEDICII AU REUSIT SA IL AUDA PE COPIL CA PLANGE 

ORA 17.00 Eforturi uriase ale salvatorilor.”Nu prea avem cum sa il scoatem”. Au incercat mai multe metode sa il scoata din fantana, fara rezultat.

Se sapa, in paralel, cu excavatoarele sa se ajunga la adancimea de 16 metri, unde este copilul! Dar exista risc de prabusire al malului de pamant.

Satenii din Balta Sarata, Teleorman sunt revoltati ca operatiunea de salvare dureaza prea mult. 

 

ORA 16.10 Un elicopter Smurd asteapta sa il preia pe copil de indata ce va fi scos din putul de fantana. 

ORA 16.04: Starea micutului se inrautateste, iar bataile inimii sunt mai rare si nu reactioneaza la vocea salvatorilor. 

 ORA 15.38 CE STIM:

  • INTERVIN ZECI DE POMPIERI
  • MICUTUL E STABIL
  • COPILUL SE AFLA LA 16 M
  • DIAMENTRUL PUTULUI E DE 30 DE CM

Ora 14.56 Salvatorii incearca sa ajunga la micut cu o funie si cateva tije metalice, cu ajutorul carora sa il scoata din putul stramt de 30 de centimetri. In acelasi timp se intervine cu două buldoexcavatoare 

Ora 14.1o Secretarul de stat Raed Arafat spune ca, din pacate, niciuna dintre variantele de interventie nu are risc zero.

Ora 14.00 O echipa speciala de la Bucuresti a aterizat cu un elicopter Smurd. Au fost aduse aeroterme speciale pentru incalzire. Se preconizeaza ca vor mai dura cateva ore pana cand salvatorii vor ajunge la micut.

Ora 13.50 Treizeci de pompieri militari sunt la fata locului, copilul e monitorizat cu o camera video

ORA 13.46: Copilul prezinta semne vitale. Putul are un diamentru de 30 de cm, si interventia echipei de salvatori trimisa din Bucuresti e dificila!

Intervenţie dificilă a salvatorilor, in localitatea Balta Sarata, Teleorman. Un copil de doi ani a căzut într-o fântână adâncă de 16 metri şi zeci de salvatori încearcă să-l scoată în viaţă la suprafaţă.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.