Soare și temperaturi de până la 20 de grade în sudul țării. Prognoza meteo

Ziua de miercuri ne-aduce soare, atmosferă plăcută şi temperaturi cu mult peste valorile obişnuite, de la 8 grade în depresiuni, la 20 grade în dealurile din sudul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan sunt condiţii de ceaţă în orele dimineţii, apoi se arată soarele şi se face din nou foarte cald. Maximele ajung pe la 15…16 grade. Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim vreme frumoasă, cer senin şi temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal. Se mai încălzeşte faţă de ieri, însă dimineaţa e posibil să apară puţină ceaţă pe la câmpie.

În nordul Moldovei şi în Bucovina ne aşteaptă încă o zi însorită şi va fi în continuare nefiresc de cald pentru acesta perioadă. În zona Piatra Neamţ se vor atinge chiar şi 18 grade. Vreme caldă şi frumoasă avem şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Norii apar sporadic; atmosfera se încălzeşte treptat şi doar vântul mai are unele răbufniri pe crestele Carpaţilor Orientali.

Vreme plăcută găsim şi în ţinuturile vestice, foarte puţini nori şi temperaturi de primăvară. Vântul va fi destul de liniştit, iar maximele vor ajunge până la 13…14 garde. În Transilvania avem o dimineaţă rece, mai ales în depresiuni. Apoi, temperaturile urcă simţitor şi amiază ne-aduce atmosfera însorită şi caldă, cu maxime de până la 11…12 grade.

În Oltenia, ziua începe cu ceaţă, dar mai târziu prindem timp frumos, cer senin şi temperaturi foarte ridicate pentru acest moment al anului. În zonele mai înalte va fi mai cald decât pe la câmpie.

Şi în ţinuturile sudice avem ceaţă în primele ore ale zilei, mai ales în Lunca Dunării. Amiază, însă ne-aduce soare şi atmosferă foarte plăcută, iar în zonele de deal se ating chiar şi 20 de grade.

În Bucureşti astăzi ne-aşteaptă încă o zi însorită şi foarte caldă, cu o maximă de luna Aprilie: în jur de 17 grade. Cerul se păstrează curat şi pe timpul nopţii; temperatura se apropie de pragul îngheţului şi e posibil să apară ceaţă.

Şi în zona montană rămânem cu vremea frumoasă şi va fi neobişnuit de cald pentru o zi de Decembrie. Doar vântul mai are unele răbufniri pe crestele Carpaţilor Orientali, iar dimineaţa, pe vai şi în depresiuni vor fi ceva condiţii de ceaţă.

Vreme foarte caldă avem şi joi, mai cu seamă la deal şi la munte. În primele ore va fi ceaţă în zonele joase din sud, est şi centru, apoi soarele se arata peste tot, iar în sudul Banatului se înteţeşte vântul.

Şi vineri o să fie cald pentru o zi de decembrie, deşi temperaturile scad în ţinuturile estice, prin sud şi centru, pe unde vor înnorări persistente, ceaţa şi condiţii de burniţa. În rest, găsim vreme bună şi un vânt mai activ în zonele vestice.

Temperaturile se menţin ridicate şi sâmbăta, iar cel mai cald va fi în vest, în sud-est, la deal şi la munte. Ziua va fi cam mohorâtă, cu ceata şi multă umezeală în zonele joase din sud, est şi centru. După prânz vin ploile şi vor cuprinde jumătatea vestică a ţării.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.