“SUNT DEZAMAGITA(…) SPRE DEOSEBIRE DE TINE, VEZI EU NU SUNT LASA” Ii raspunde lui Ilie Nastase

Serena Williams, mare tenismena americana, ii raspunde lui Ilie Nastase, dupa comentariul cu tenta rasista de la FedCup. Jucatoarea multumeste si Federatiei Internationale de Tenis, pentru ancheta inceputa pe numele lui “Nasty”. Iata ce spune intr-o postare pe Instagram:

“Sunt dezamăgită să aflu că trăim într-o societate unde oameni precum Ilie Năstase pot să facă asemenea comentarii rasiste la adresa mea şi a copilului meu nenăscut sau comentarii sexiste împotriva colegelor mele.

Am spus-o o dată şi o voi spune din nou: această lume a ajuns atât de departe, dar mai avem multe de făcut. Da, am doborât atâtea şi atâtea bariere. Cu toate acestea, mai există multe altele. Acest lucru sau orice altceva nu mă împiedică să depun dragoste, speranţă şi pozitivitate în tot ceea ce fac. Voi continua să îmi arăt susţinerea faţă de ceea ce este corect”, spune Serena, prin intermediul unei postări pe pagina sa Instagram.

Jucătoarea în vârstă de 35 de ani a citat, apoi, un pasaj dintr-o poezie a americancei Maya Angelou: 

“Mie nu îmi e teamă, spre deosebire de tine. Vezi, eu nu sunt laşă. Satisfacţia mea te deranjează? Poţi să mă împuşti cu cuvintele tale… Poţi să încerci să mă ucizi cu ura ta, dar, precum aerul, eu mă ridic”.

Ilie Nastase, fostul mare tenismen, are mari probleme. Federatia Internationala de Tenis il ancheteaza, spune BBC, dupa un comentariu al capitanului nejucator al echipei de Fed Cup a Romaniei,  despre copilul nenascut al Serenei Williams.

La conferinta de presa de saptamana trecuta, de la FedCup in timp ce Simona Halep raspundea in engleza unor intrebari referitoare la faptul ca Serena Williams este insarcinata, Ilie Nastase, in varsta de 70 de ani, s-a adresat in limba romana unui membru al echipei:

Sa vedem ce culoare are. Ciocolata cu lapte?”.

“ITF nu tolereaza limbajul discriminatoriu. Am aflat de presupusele declaratii ale capitanului Romaniei, Ilie Nastase, si am inceput o ancheta pentru a vedea faptele cu exactitate, inainte de a lua masurile necesare”, a anuntat un purtator de cuvant al  Federatia Internationala de Tenis, citat de BBC.

Marea campioana Serena Williams este insarcinata in 20 de saptamani cu Alexis Ohanian, co-fondatorul retelei de socializare Reddit.

1 Trackback / Pingback

  1. NASTASE NU SE LASA: “A FACUT-O CURCAN ALB URAT”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.